בן עם שתי בנות - המשך

השאלה: שלום הרב! תודה על התשובות!
יש לי שאלה נוספת בהמשך - אם יש בן עם שתי בנות ואחת מהן היא קרובת משפחה (אמא/אחות/סבתא), גם אסור לו להיות איתן לבד?
אני מתגוררת עם אמי, אחי נמצאים בבית לעתים רחוקות בלבד, והיתי רוצה שחבר שלי יבוא אלינו הביתה מדי פעם..
והחבר מתגורר עם סבתו והינו רוצים גם שאני אוכל לבוא אליו מדי פעם..
תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:54:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדרך היא לייצור מצב שאין ייחוד, דהיינו שהביקורים יהיו בשעות היום וכשהדלת פתוחה וכולם יכולים להכנס לבית והחלונות פתוחים שהכל נראה מבחוץ (אם יש), במקרה כזה יכולים לבוא לביקור, אבל בודאי לא לישון כשהדלת סגורה, אז אין מקום להתיר.
פתרון נוסף הוא שהחבר או את תלכו לישון אצל שכנים, ואז ג"כ אין ייחוד, ובתנאי כפי שכתבתי למעלה שהכל פתוח ויש עוד אנשים בבית. בכל אופן אמא ואחות הן כמו כל הנשים הרגילות בעולם, ולא הקלו אלא על אשה ובעלה (או הפוך).

צום החמישי לששון ןלשמחה