אחותה של כלה לא דתייה

השאלה: שלום כבוד הרב,
אחותי , בשעה טובה, ב"ה!, מתחתנת עם בחיר לבה בעוד חודשים ספורים. ואני טרודת מחשבות עם איך להתמודד עם הענין.
אחותי אמנם שומרת שבת, אך חוץ מזה לא קרובה אל הדת בשום צורה, ואי לכך גם חתונתה הקרובה, תהיה מעורבת וכיוצא בזה.
אני גם המלווה שלה באותו היום, וברור לי שלא אוכל לרקוד בחתונתה, אך ברצוני לשאול האם יש איזשהוא היתר להיות בקרבתה בזמן הריקודים? כלומר, לנסות להיות לידה , ולא באמת לרקוד או להתערבב עם האנשים.

אני יודעת שזה נשמע כאילו אני מנסה למצוא פרצה בהלכה, אבל אני ממש לא בכיוון הזה, רק מכיוון שזו אחותי היחידה , ואני באמת חוששת ליחסינו בעקבות מה שיהיה בחתונה.

תודה רבה ,
עדן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:37:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב לחתונת האחות.

תוכלי להיות בחתונה להסתובב, אפשר לרקוד אתה במשך היום, בכל מיני מקומות, לשדר לה את הקירבה האמיתית שבינכן, וכמו כן להסביר לה שכיוון ועל פי ההלכה אסורים רקודים מעורבים לא תוכלי לרקוד עמה, למרות שאת מאד רוצה לרקוד איתה, אולי משהו קטן של שתיכן, אפשר אולי משהו עגול משפחתי (אבא, אמא, אחים), ואז אי"ה היא תבין את העניין הזה, שמצד אחד את משדרת הרבה קרבה ושמחה ומצד שני על פי ההלכה אין להתיר.

אי"ה שתזכו לשמחות