שמירת נגיעה

השאלה:

שלום הרב, אני לא מכירה רבנים אז הפנתי את השאלה לרב הראשון ברשימה...מקווה שתוכלו לעזור לי...הנושא של שמירת נגידעה מאוד מפריע לי...למה לי לשמור נגיע? אומרים ששומרים נגיע בגלל מה שעובר לבן בראש אבל למה זה אחריותי? אם הוא בחר לחבק אז למה לי להתנגד? תודה, אשרינה חן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:08:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כידעו ביהדות יש את עובר העבירה, אבל יש גם מסייע לדבר עבירה. כגון אדם שמושיט יין לנזיר הוא מסייע לדבר עבירה, וכן אדם שעוזר לחבר לגנוב גם הוא מסייע. גם בנושא זה בת שנותנת שיגעו בה היא מסייעת לדבר עבירה.