פרישה לאחר הזרעה

השאלה: אשתי ללא מחזור כלל-שחלות פולציסטיות, נמצאים בטיפולי פוריות, ביום שלישי שעבר עברה הזרעה בבוקר,
לקחה הורמונים בשביל לקבל את הזקיק ואת הביוץ עם אובטירל-זריקה,
שאלתי היא, האם נדרשת פרישה ואם כן מתי בהנחה שבעקבות השימוש בהורמונים המחזור אמור להגיע כמו שעון הפעם לאחר ההזרעה תוך 14 יום דהיינו יום שלישי הקרוב-כך הרופאים הנחו אותנו.
בתקווה שההזרעה תפסה ובע"ה יתפתח הריון וכל הדיון לא שייך...
טיפול ראשון ולפי הרופאים לא אמורה להיות בעיה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:55:28 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הקב"ה ישלח לכם עזרו מקודש.

אם הרופאים ברור להם שיגיע מחזור ביום ג´, אזי לכאורה זוהיא עונת וסת שלה, אבל כיוון שאנו יודעים שלא תמיד דבריהם מתקיימים וכל אשה יש לה גם טבע שלה, ולכן הנושא לא מוחלט. על כן באותו היום לא להיות ביחד, אבל לא נאסרת נגיעה. אחר מכן יש לבדוק במוצאי יום שלישי, וכן אם רוצים לאחר יום ג´ לחיות ביחד יש לבדוק קודם.