נידה

השאלה: בס"ד
כבוד הרב שלום
עברתי הפלה טבעית לפני כחודשיים בערך התגלה שק היריון ללא עובר מאחר ועברתי כבר 2 הפלות לפני כן שגם הן טבעיות החלטתי לחכות קצת שהרחם התרוקן לבד מאשר לבצע גרידה (ההפלךות הקודמות בוצע גרידה) הרופא נתן לי כדורים שיתחילו בדימום וירוקנו את הרחם בבדיקה שנעשתה לאחר הטיפול בכדורים הרחם לא התרוקן ונקבע תור לגרידה בבדיקה שנעשתה לפני הגרידה הרופא המליץ לנסות טיפול נוסף בכדורים כי נותרו קצת שאריות שיכולות להפלט באמצעות כדורים.
את הכדורים עליי לקחת במשך שלושה שבועות ואחרי יומיים בערך לקבל וסת אני כבר לוקחת את הכדורים במשך שבוע ויש לי הפרשות חומות לא רצופות האם אני צריכה לשמור נידה?? אני צריכה תשובה מהירה אשמח אם תוכלו לעזור לי בתודה שירן.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:48:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הפרשות חומות רגילות לא מטמאות, אולם צריך לראות שמא זה חום נוטה לאדום וכדו´, כך שאין ברירה אלא לגשת לשאול רב מה דין המראה שאת רואה.

צום החמישי לששון ולשמחה