נידה

השאלה: שלום,
התחתנתי לפני כחודש ועכשיו קרה מקרה שבטעות בלילה שכחתי שאשתי נידה[למרות שהמיטות היו מופרדות] וקמתי בלילה וחיבקתי אותה קצת זמן ומיד שנזכרתי עזבתי אותה....
רציתי לדעת אם יש תיקון או איזה משהו שאני צריך לעשות ע"מ לכפר על מעשה זה...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:21:13 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מעשה זה חמור, אבל אין דבר שאין עליו תשובה, ובייחוד שכאן ניכר שאתה רוצה לעשות תשובה ואתם מצטערים על מה שהיה. על כן ככל דרכי תשובה יש תחילה להתחרט, להתודות, לקבל לעתיד שלא יחזור לזה החטא עוד. לצורך זה יש ללמוד היטב שוב הלכות נדה (אולי הפעם עם האשה). כמו כן יש דרכי תשובה פרטיים לעניין זה, וכפי שכתב הרמ"א (יו"ד סי´ קפה סעי´ ד), אלא שהם שייכים לכל אדם לפי יכולתו וכוחו. על כן נראה שיש תחילה לעשות את הדברים הראשונים שהוזכרו, כמו כן יש לתת צדקה בשווי של מספר ימי תענית (לפי שווי סעודת יום). בכל אופן תשובה זו צריך לשאול מי שמכיר אתכם כיצד לעשותה.