נידה בלידה

השאלה: שלום רב,
אישתי בחודש התשיעי להריונה ואנו מצפים ב"ה ללידה.
שאלתי היא עד מתי אנו מותרים ובאיזה שלב של הלידה (לפני/אחרי) אני ואישתי אסורים ?
כמה זמן אנו אמורים להיות אסורים לאחר הלידה ?
עפ"י ספר הלכות של הרב עובדיה יוסף הבנו כי בבן זכר יש לספור שבעה נקיים שבוע לאחר הלידה ובבת, שבועיים לאחר הלידה.
אודה לתשובתכם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:52:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מאז שיש לאשה ירידת מים או פתיחה של שתי אצבעות האשה נאסרת.
ב. עד שיגמר הדם של הלידה, בד"כ זה לוקח לפחות 3-6 שבועות. זה טוב גם לאשה שתנוח לאחר הלידה.
ג. מה שהבאתם בשם הרב עובדיה שליט"א זה נכון אבל לא שייך בד"כ בלידות רגילות.