נגיעה

השאלה: מה החטא של נגיעה בבחור?האם החטא הוא כרת?האם יש אחריות על האישה באותה מידה כמו על הגבר באיסור זה .?האם החטא של האישה הוא אותו חטא של הגבר? איך ניתן לשמור נגיעה בגיל 30 לאחר כל כך הרבה שנים של שמירה ?האם המצב הנפשי של רווקים בני 30 יכול להיות סיבה מוצדקת לנגיעה בגיל כל כך מאוחר?מה כלים שאפשר לקבל כדי להמתין בקדושה לנישואים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:44:09 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש פעמים נגיעה שיכולה להיות באיסור כרת, ויש פעמים באיסור דרבנן, אבל שניהם חמורים, ואפילו לאחר גיל שלשים יש להקפיד בנגיעה. הגיל משתנה ואיננו מודד הלכתי.

חתימה טובה