כתמים

השאלה: שלום וברכה!
ילדתי לפני שנה וחצי ומאז אני נוטלת גלולות סרזט שמותאמות להנקה. לאחרונה הורדתי את מינון ההנקה (אך אני עדיין מניקה)ומאז התחילו להופיע דימומים. עד עכשיו לא קבלתי מחזור וגם זה לא מחזור. אני משתמשת בפדים שחורים כדי שלא יהיו כתמים אך אני רואה דם גם על נייר טואלט (כמות זעירה). הבעיה היא שזה יותר מכתמים רגילים כי זה כל הזמן אך ברור שזה לא דם ווסת (לפי בדיקת רופא). כעת אנחנו לא יודעים האם אנחנו מותרים או לא, אני מפחדת לראות דם אחרי קיום יחסים. יש לציין שהרופא מודע לבעיה והוא מתלבט לאיזה גלולות לשנות לי מאחר ואני מעוניינת להמשיך להניק. השאלה היא מה לעשות עד שהמצב ישתנה (בעז"ה)
בברכה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:26:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שהמראה היחידי הוא על נייר, יש לדון בו כדיני כתם, וכל זמן שאין כמות של גריס (קוטר 1.9ס"מ), אין זה מטמא.
אין לנו אפשרות לדעת אלא על פי מראה.