טהרה אחרי לידה

השאלה: שלום רב !
אני חודש ויומיים אחרי לידת בת, מזה שבוע וחצי שפסקו הדימום והכתמים לחלוטין , היום (=יום רביעי ) עשיתי הפסק טהרה , די כאב לי ובמהלך ה- 18 דקות הרגשתי אי נוחות במקום , העד יצא נקי לחלוטין , ניסיתי להכניס כמה שיותר עמוק מבחינתי אך אינני בטוחה עד כמה עמוק הכנסתי העד ,האם זה תקין ואפשר לספור מהיום למרות האי נוחות וחוסר הוודאות שבעומק העד?
שאלה שניה : עדיין לא קיבלתי ווסת במידה ואטבול ביום רביעי הבא( בהנחה שלא אקבל עד אז) מה עושים מבחינה הלכתית שהרי לא יודע תאריך הווסת , אז איך יודעים את זמן הפרישה ודיני הריחוק .?תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:59:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מזל טוב להולדת הבת, תזכו לגדלה לתורה חופה ומעשים טובים, תרוו ממנה הרבה נחת בשמחה.
ב. אם הבדיקה הייתה בעומק אין לחוש לגבי ההפסק טהרה.
ג. מצוי מאד אחר לידה שיש מספר ימים נקיים ולאחר מכן שוב חוזרות טיפות דם, כך שיש להיות עירני.
ד. אמנם כן אין לאשה לחוש מיד לאחרר הלידה, אלא כשתתחיל לראות.