הפסק טהרה

השאלה: שלום, אנח חודש לאחר לידת בן מזה מס´ ימים שאין דימום פעיל אך ברגע של הפסק טהרה אני מתחילה לדמם. מס´ שאלות
1. האם זה נחשב דימום מצואר הרחם ולא מהרחם.
2. אם זה מצואר הרחם מה דינו?
3. האם אני חייבת בבדיקה או שאני יכולה לספור שבעה נקיים בלי לעשות הפסק טהרה?
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:23:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת הבן. יהי רצון שתזכו לגדלו לתורה חופה ומעשים טובים.

תופעה זו רגילה בלידות. הליך זה בדרך כלל נפסק עד חודשיים אחר הלידה. אלו שאריות דמים מהלידה. (התופעה מעצבנת במיוחד מכיוון שישנה הרגשה שזה נגמר ואז לאחר מספר ימים זה חוזר). דם זה מטמא ויש לחכות עד סיום מוחלט של הדמום. ולאחר מכן לעשות הפסק ושבעה נקיים.

שבת שלום