הלכות נידה

השאלה: שלום לרב,
השאלה שלי קצת מביכה אבל אני חייבת לשאול אותה כי זה עניין הלכתי מאוד חשוב לחברה שלי.
יש לי חברה שהיתה לא כל כך דתיה עד לפני כשנה והיא לצערנו הרב איבדה את בתוליה.
היום היא עומדת להתחתן וחזרה בתשובה על מעשיה המקולקלים.
היא רוצה לדעת האם היא צריכה לשמור על 7 נקיים לאחר הביאה הכביכול ראשונה שלה עם החתן. באופן כללי היא יודעת שהיא כבר אינה בתולה אך השאלה אם היא נוהגת כמו כולן, או שבגלל העבר שלה אין לה צורך לשמור את 7 נקיים והיא מותרת לו גם לאחר הביאה הראשונה כמו בכל פעם רגילה.
תודה רבה לרב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:32:12 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב לך ולחברתך.

כל אשה (בתולה או בעולה) לפני חתונה צריכה שבעה נקיים וטבילה במקווה לפני החתונה. על כן גם חברתך צריכה טבילה במקוה לפני החתונה. ברור שכדאי תמיד לחזור בתשובה על מעשים שנעשו בעבר, וכלה בייחוד ביום חתונתה זה זמן מסוגל לתשובה אמיתית.