הוצאת התקן

השאלה: אני עומדת להוציא את ההתקן לאחר סיום הווסת(עדיין נידה).
האם אני צריכה להתחיל לספור חמישה ימים לשבעה נקיים מרגע הוצאת ההתקן או מהרגע שנאסרנו ע"י דם הווסת?

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:31:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הוצאת ההתקן איננה גורמת תמיד לדם. בכל אופן אם נגרם דם ביום הוצאת ההתקן, צריך לשאול את הרופא המוציא האם בהוצאת ההתקן נגרם פצע או שריטה ואז הדם הוא טהור ואפשר להמשיך לספור כרגיל. אם הרופא אומר שהדם איננו מפצע אלא יצא מהמקור אז צריך לחכות עד סוף הדם ולספור שבעת הימים לאחר עשיית הפסק טהרה מחודש. כל זה כאשר ההוצאה היא בתוך שבעת הימים של ספירת הנקיים.