דימום והתקן מירנה

השאלה: שלום
יש לי התקן מירנה. זהו התקן שמפריש הורמונים ולכן גורם להכתמות. אבל אני מקפידה לשים צבעוניים ותחתוניות כך שההכתמות לא אוסרות אותי.
שאלתי היא, בעקבות ההתקן הזה הווסת הופכת לחלשה מאוד ולפעמים נעלמת לגמרי. אצלי יש הכתמה קלה במועד שהווסת אמורה להגיע- אבל בלי הרגשה בכלל, ועל תחתונים צבעוניים. האם זה אוסר אותי? איך אני אמורה לנהוג?

תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:06:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמנם המרינה גורמת להפסקת הדימום (בגלל ההורמונים) אבל כל זמן שיש כתמים בזמן שהיה צריך להיות ווסת (עונה בינונית, הפלגה)נראה שיש לחוש לטומאה מדרבנן אפילו שכתמים דרבנן ובבגד צבעוני אין גזרת כתמים. בכל אופן בזמן עצמו כדאי לבדוק בפנים, ואם יש דמום יש לפרוש ארבעה ושבעה. עד שיתברר לכל שהדמום פסק.