אונס

השאלה: שלום כבוד הרב,
ברצוני לשאול כמה שאלות העוסקות באונס או במגע מיני כפוי:
1. האם כאשר אישה נאנסת היא מותרת לבעלה? האם התשובה תשתנה אם התברר כי האישה במעשיה "תרמה" לביצוע המעשה (המעשה עדיין היה בניגוד לרצונה. אולם היא התנהגה לא בצניעות, כמו: לבוש לא צנוע, פלירטוט וכדומה)?
2. האם יש חשיבות לחומרת ההתנהגות הלא צנועה של האישה (לדוגמא לבוש לא צנוע פחות חמור ממגע בגבר זר)?
3. האם תרומה של אישה למעשה האונס, יביא להקלה בעונשו של הגבר שאנס/ נגע בה שלא כרצונה?
4. האם התורה מכירה באונס של זונה?

בברכה,
חגית

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:09:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אשה שנאנסה אסורה לכהן ומותרת לישראל.
ב. אשה שתורמת למעשה האונס, כאן השאלה היא נוספת, והיא בשאלת הכתובה מכיוון שהיא כנראה עוברת על דת, ויכול להוציאה מדין עוברת על דת לא מדין האונס, ולכן איננו מחויב להוציאה אבל יכול (שו"ע קטו סעי´ ד).
ג. העונש של האיש איננו שייך למעשה האשה, אפילו אם היא פתתה אותו, או אפילו אנסוהו לבוא על אשת איש הרי זה חייב מיתה בידי בית דין. לגבי האישה יש חילוקי דינים. כמו כן יש חיובי נדה, ועוד איסורים.
ד. השאלה היא אם היא אשת איש או לא, נדה או לא, כל שאר הגורמים אינם משפיעים.