קניית טבעת נישואין

השאלה: שלום, כבוד הרב,אנחנו זוג צעיר העומד להינשא בעוד 4 חודשים, התארסנו ב"ה שבוע לפני י"ז בתמוז, אך ביום האירוסין גיליתי שאחד מתכשיטי הזהב שקיבלתי היה משומש, לא מבריק, ומלוכלך מבפנים! מאחר וקיבלתי את התכשיט מחמותי לעתיד ולא רציתי לפגוע בבעלי לעתיד סיפרתי על כך רק לאימי, אמא שלי שלא בידיעתי ובתמימות מכרה את התכשיט והוסיפה עוד תכשיטים נוספים משלה, והביאה לי במקום צמיד באותו מחיר, הלכנו, אני וארוסי להחליף את הצמיד, ומאחר ולא התאים לי משם כלום, קנינו לי טבעת נישואין יקרה שמאוד אהבתי, שאלתי היא אם ארוסי צריך להחזיר לאמא שלי את הכסף, האם הוא צריך לעשות את זה בנוכחות העד או לקנות מכספו טבעת אחרת שיוכל לעמוד בתקציב שלה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 9:05:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב

טבעת נשואין חייבת להיות מהכסף של החתן, ולא כסף של מישהו אחר, באופן כללי הצמיד הוא שלך ושל אמך, כך שאין זו טבעת נשואין של בעלך, אפשר לקנות טבעת נשואין פשוטה ובה יקדש אותך אי"ה בחתונה, ולאחר מכן תלבשי את הטבעת היקרה.

צום החמישי לששון ולשמחה