צום

השאלה: שלום כבוד הרב יש לי 2 שאלות:
1.אני אשה בהריון חודש רביעי אני צריכה לדעת אם אני צריכה לצום בתשעה באב, ומה קורה אם אני ירגיש סחרחורות מה לעשות? תודה,
2.שאלה אישית, האם מותר לגבר בשעה שאשתו בהריון להוציא זרע לבטלה והאם האיסור הוא גם לגבי אשה בהריון, ובבקשה תענו לי בהקדם אני צריכה לדעת תשובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 11:06:55 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. צריך להתחיל לצום אולם אם מתחילים סחרחורות ובלבול צריך לשתות מיד.
2. כוונת השאלה היא לפי הבנתי, האם מותר לאיש לבוא אל אשה כשהיא בהריון שהרי אין אפשרות להתעבר. והתשובה היא שמותר וחובה ככל התקופה, שהרי עצם הקישור הוא מאחד, ואין כאן זרע לבטלה חלילה.