פסולי חיתון

השאלה: כבוד הרב שלום!
אני מקווה שאינני שולח שאלה פעם נוספת, אני לא מצליח להסתדר עם האינטרנט, אני מתנצל אם כן...

שאלתי:
אני וזוגתי מעוניינים להתחתן.
שנינו יהודים כמובן, אלא שאני, בלידתי נולדתי עם איברים נקביים בנוסף על אלו הזכריים, ונקבע בלידתי באופן שגוי כי אני נקבה.
לאחרונה עשיתי את ניתוחי התיקון הנדרשים, כמו גם שינוי סעיף המין בתעודת הזהות.

האם אני וזוגתי יכולים להתחתן חתונה רבנית כשרה?
תודה רבה!
יוסי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 9:05:01 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מקווה שהשאלה היא מתואמת עם חברתך, שהיא מודעת לדברים אלו, שלא יפול עליה חלילה כרעם ביום בהיר.

לעצם השאלה מורכבת, יש צדדים לכל כיוון, יש מתירים ויש אוסרים. כמו כן חסרים נתונים האם האברים הנקביים היו גמורים או לא, וכן עוד פעולות שנעשו בזמן הניתוחים. מכיוון שדברים אלו הצניעות יפה להם, עצתי שתפנו לרב בעל משקל ויכולת הכרעה, עדיף מישהו שקרוב אליכם, שיכנס לכל השאלה הזאת וישתדל בעבורך, מכיוון שבתנאים מסוימים אפשר להקל בשאלתך.

צום החמישי לששון ולשמחה