נישואים

השאלה: שלום לצוות המשיבים,
רציתי לשאול האם אישה תושבת הארץ שנסעה לצרפת, התחתנה שם בנישואים אזרחיים בלבד עם יהודי מצרפת ואח"כ התגרשה ממנו בהליך אזרחי, נחשבת גרושה?
האם היא יכולה להתחתן בארץ כדת משה וישראל עם כהן?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:26:39 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הלכתית נשואין אזרחים וגרושים אזרחיים אינם כלום, ועל כן אינך גרושה, אולם אם היה גט אפילו לחומרא כאן מתחילה להווצר בעיה הלכתית שצריכה פתרון וידיעת יותר פרטים.
לגבי המצב הפרצודלרי אם אינך רשומה גרושה בת"ז, לא תווצר בעיה, אולם אם את רשומה כגרושה תצטרכי לבוא לבית דין שיבדוק את הנושא ויוציא לך אישור נישואין.