נישואים וטהרה

השאלה: שלום לכולכם
ישנם שתי שאלות שאני צריך בהם את עזרתכם
א.לחברה שלי יש שני ידידים חילונים והיא דתיה אבל בנוגע לשמירת נגיעה היא קצת לא הייתה בעניינים ועכשיו אחרי דיבורים ושהיא הבינה שאנחנו נכנסים לתוך מסגרת מסויימת אז יש דברים שלא מתאימים יותר.
העניין שהיא ביקשה מימני שבחתונה היא תחבק את שניהם בפעם האחרונה מה לעשות?
ב.ואני מעוניין ללמוד על טהרת המשפחה יותר לעומק וגם חברתי
האם יש איזשהו חומר לימודי טוב שאתם ממליצים
תודה ר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 12:06:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב, יהי רצון שזיווג יעלה יפה ותראו ברכה ושמחה בכל מעשה ידיכם.
אני מבין שאתם עומדים לפני חתונה, ועל כן אתה וכלתך חייבים ללמוד טהרת משפחה מה עושים ומתי. לחתן צריך מדריך ולכלה מדריכה. אני מקווה שתהיה לה מדריכה מסורה וישרה שתהא מוכנה ללמוד איתה את כל הדינים, אבל לא רק בינו לבינה אלא גם בינה לבין אחרים, והיא תסביר לה את חומרת הנגיעה, שבעצם כל אשה היא כנידה לאחרים. עדיף שהמדריכה תהא זאת שתסביר לה את כל העניינים, וברור שהיא תקבל ממנה את האמת. אם תנסה אתה לעשות זאת בכפיה הדבר יכול לפעמים לקלקל, על כן נראה שכדאי לבחור מדריכת כלות טובה ומסורה ולבקש ממנה שהיא תסביר לה את העניינים. לדעתי לא כדאי לקרוא רק ספרים אלא צריך גם הדרכה מעשית, למרות שיש ספרות נרחבת בנושא, אבל אין כמו "לב האדם לאדם".

מזל טוב