נידה

השאלה: שלום לכבוד הרב,

ביום ה´ השבוע עשיתי בדיקה ראשונה והיתה נקיה הבוקר יום א´ בבד הבדיקה הופיע כתם אדמדם-חום .בדרך כלל אני לא שואלת רב אלא מחמירה עם עצמי ומתחילה את הספירה מההתחלה אך הפעם הסימן לא ממש ברור מה אפשר לעשות? האם בגלל הכתם הנ"ל אני צריכה לספור מחדש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:53:07 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תמיד צריך לשאול רב, החמרות אינן דבר טוב, אלא א"כ הן באות בהוראת רב, ולכן חז"ל הדריכו אותנו התרחק מהספק ועשה לך רב, אדם צריך לשאול וללמוד. על כן תמיד יש לשאול (תתפלאי הרבה פעמים הרבנים מקילים יותר ממה שבני אדם רגילים מתירים), כשם שאדם לא מחמיר לקחת תרופה ללא הוראת רופא, כן גם בענייני הלכה אין להחמיר בדבר אלא בהוראת רב. בוידוי שאומרים בערב יוה"כ מוסיפים "ואת שהתרת אסרתי", הכוונה כאשר אדם אוסר דבר מותר עליו להתודות על כך. ובתקופת המשנה היו מביאים קרבן נזיר שהזיר עצמו מדברים מותרים.