נידה

השאלה: שלום, בעלי ואני מטיילים בחול לרגל נישואינו מספר חודשים (ירח דבש)
אני נוטלת גלולות למניעת הריון והופיע לי דימומים (בעקבות נטילת גלולות מספר חודשים רצוף) בעקבותם נאלצנו לפרוש כ3 שבועות עד שטבלתי. היינו מותרים למספר ימים אך כעת שוב מופיע לי דימום (כנראה בעקבות מחלת מעיים קצרה ששיבשה את הגלולה- לכן יתכן והדימום ימשך רק ליום אחד)
האם עלינו לפרוש שוב לשבועיים (בערך) מלאים? בנוסף לצערי ככל הנראה כשנהיה שוב מותרים אקבל את המחזור החודשי כמעט מיד ונהיה שוב אסורים!!! מיותר לפרט כמה הריחוק הרב מקשה ומצער אותנו במיוחד בתקופה זו...
אשמח לשמוע מהי ההלכה במצבנו. תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:21:40 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי אין אפשרות להקל במציאות שאת מספרת. אמנם לגבי הדמום הנכחי יתכן שאם תפסיקי את הכדורים תקבלי מיד, כך שיהיה גם המחזור הרגיל וגם הנכחי באותו הזמן.
המציאות שאת מתארת מובנת ומקובלת מאד, אבל קשה להתיר, ולפי הצער השכר וגודל הקירבה.