נידה וכפרה

השאלה: שלום רב

את כבת 32 חילונית,נישאתי לפני חודשיים. לפני הנישואין לצערי הרב לא שמרתי על נידה. מאז החתונה אני הולכת למקווה.
רציתי לדעת האם בזמן החופה שזו שעת רצון מאוד גבוהה, האם יתכן כי הייתה לי סליחה על כל החטאים שלי,כולל אי שמירה על נידה? או שעל זה אין סליחה בכלל.

אני מתייסרת מהמחשבה על זה.

תודה

לאה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:35:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב.

באופן עקרוני איסור נידה הוא מהחמורים ביותר, אבל הרמב"ם כבר כתב שהק"ה מקבל תשובה אפילו על דברים שאין עליהם דרך תשובה. ולכן השאלה כיצד התשובה נעשית האם החרטה היא אמיתית, וכן אם הקבלה על שמירת הנדה היא אמיתית עד שיעיד עליה בורא עולם שלא ישוב לזה החטא עוד. וכן האם נתת צדקה לעניים או לטובת הציבור. כמו כן החתונה עצמה היא ג"כ עת רצון, כפי שחז"ל אומרים על "מחלת" שכיוון שעלתה לגדולה נמחלו כל עוונותיה.
צירוף כל הדברים והתחלת דרך חדשה נותנת תקווה שהק"ה שהוא רחום וחנון ג"כ יביט בצער המצטער ואי"ה תתחילו בדרך חדשה שהיא עולה מעלה מעלה.