נידה וטהרה

השאלה: שלום,
אני נשואה כשנה ורציתי לשאול שתי שאלות:
1. המחזור שלי מסתכם ביומיים בלבד מזה שנים רבות (בתום היומיים אני נקייה לגמרי), מדוע אני צריכה לחכות שבוע + שבעה נקיים?
האם יש הלכה הנוגעת לנשים שמחזורן קצר מהרגיל?
בשל העובדה שבעלי עובד בשב"ס (עבודתו היא יומיים בבסיס + יומיים בבית)הדבר מקשה על קיום יחסי יישות ביננו.
אני מאוד רוצה לטבול במקווה ובחודשיים הראשונים לנישואיי אכן הקפדתי על כך, אך הדבר גרם לי שלא להיות עם בעלי כמעט בכלל (פעמיים או שלוש בחודש בשל אופי עבודתו)כעת אינני טובלת במקווה בשל כך ואם ישנה הלכה כזו אחזור בשמחה לטבילה.
2 אם ישנה הלכה כזו, מתי עליי לטבול במקווה?
אודה לכם אם תחזרו אליי עם תשובה, אבישג.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 8:52:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני מצער מאד שאת לא יכולה לטבול, אבל אם את מבנות ספרד את יכולה לבדוק לאחר 4 ימים מתחילת המחזור (לדבריך כל אורך המחזור שלך הוא 2 ימים, ואז בודאי שיגמר הדמום קודם לכן) ועל כן תוכלי לטבול לאחר 11 יום. אם את מבנות אשכנז הרי שאת צריכה 5 ימים מתחילת הדמום ואז לספור 7 נקיים, סה"כ 12 יום ולאחר מכן את יכולה לטבול ויש לכם עוד כ 18 יום (תלוי באורך המחזור) שאפשר לחיות חיי אישות רגילים.

מועדים לשמחה