ניאוף

השאלה: שלום רב! אני בחורה צעירה בת 25 נשואה+ ילד לפני שהתחתנתי הייתי מאוהבת בבחור ובסוף זה לא הסתדר הכרתי את בעלי והתחתנו אחרי שנולד בני אותו בחור חזר לחיים שלי פגשתי אותו פעמיים ונאפתי שאלתי איך אני עושה תיקון כי זה ממש יושב לי על הלב ואני בחורה מאמינה מבית דתי ורציתי גם לדעת האם אני מותרת לבעלי או שאני צריכה להתגרש ממנו ואם כן האם אני יכולה שוב להתחתן איתו בבקשה תעזרו לי מה עלי לעשות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:45:40 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בעלך איננו חייב להאמין לסיפור שלך, ועל כן אין עליו חובה לגרש אותך. אולם מאידך את אומרת שהיה מעשה ניאוף ועל כך צריך לעשות תשובה.
מכיוון שאינני מכירכם קשה מאד לסדר דרך תשובה. כדאי לפנות לרב שמכיר אותך שהוא יסדר לך דרך תשובה ראויה. שתכלול חרטה, וידוי, קבלה לעתיד והתחזקות. ברור שיש מקום לצומות על כשלון כזה, אבל רק רב שמכיר אותך יכול לתת לך עצה נכונה. כמו כן ברור שאת צריכה להתחזק וללמוד שוב דיני יחוד, נדה טהרת המשפחה. אם פעולות אלו יעשו (חרטה, תשובה, ולימוד ההלכות) יש מקום לתשובה שלימה שבאה מלב שבור, כדאי גם לערב יועץ נשואין שייעץ לך כיצד לשמור על המסגרת המשפחתית שלכם.

בהצלחה