מניעת הריון

השאלה: שלום,

אני חודש אחרי לידה ואיני מעוניינת להכנס להריון בשנה הקרובה, איני רוצה להשתמש באמצעי מניעה ואין לי היתר מהרב.
אם לא אקיים יחסי אישות בזמן הביוץ האם הדבר נחשב לחטא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:25:00 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אי אפשר לענות על שאלות קשות אלו באתר, אלא יש לפנות לרב מומחה בשאלות אלו שמכיר את כל ההיסטוריה שלכם, וכיצד אפשר להגיע להסדר בנושא ההריון, אולי כדאי לפנות לעוד רב שהוא בקי בשאלות אלו ולהסביר לו את המצב לאשורו, והוא יוכל לפסוק. אבל מה שאת מתארת איננו בטוח, וכמו כן גורם להרבה בעיות ועל כן צריך למצוא פתרון אחר, אולם הוא חייב להיות אישי.