ממזר

השאלה: סבה שלי הוליד את אמה שלי מאחות אישתו האם זה אופך אותי לממזר ואם כן האם יש קללות על ממזרים כגון בעיות בקלקלה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:36:45 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל הדברים הללו צריכים ברור מציאותי, האם זה ודאי שכך היה או שמא אלו השערות. על כן כל זמן שהדברים לא ידועים בודאי אין שם ממזרות. ברור מוחלט יכול להעשות רק בבית דין מוסמך לכך.
ממזר יכול להיות תלמיד חכם גדול, ובעל עמדה ציבורית, אין הממזרות תלויה אלא באביו ואמו, אבל הוא אדם בפני עצמו, העומד בזכות עצמו, מעשיו יקרבוהו ומעשיו ירחקוהו.