מדריך חתנים

השאלה: לרב שלום רב.
הנני מתחתן בקרוב בעזרת ה´ וכרגע אני בעיצומם של לימודי המצוות והדינים לגבי טהרת המשפחה. יש לי 2 שאלות אם הרב יוכל לענות בבקשה.
1. בנוסף לספר "דרכי טהרה" של הרב מרדכי אליהו אנשים אמרו לי לקרוא ספר בנושא שלום בית וכד´ והמליצו בחום על הספר בגן השלום של הרב ארוש. לאחר מספר פרקים איני חש התחברות לספר. האם ישנו ספר אחר שהרב ממליץ לקרוא לפני החתונה?
2. אינני יודע מה מקובל לעשות בעניין מתנה או תשלום לרב המדריך חתנים שלי. האם לקנות מתנה או לשלם ואם לשלם כמה מקובל? הרב מדריך שלי לא מדבר ולא ידבר איתי על עניין זה מפני שאנו קרובים ולא נעים לי לשאול אותו.
תודה רבה... בשורות טובות לכל עם ישראל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:53:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

רשימת ספרים
1. תכלת מרדכי לקראת חתונה - הרב אלון
2. שכינה ביניהם - הרב בלייכר.
3. ברית הנישואין - הרב גינזבורג
4. יין משמח - הרב גינזבורג

לעניין המדריך כדאי לתת לו מתנה מועילה לפחות בסכום מכובד, אפשר לתת ספרים או מתנה לבית, שהרי הוא משקיע שעות ואתה צריך לכבד אותו על השקעתו.