מדממת

השאלה:

אני אשה נשואה ילדתי לפני חצי שנה בניתוח קיסרי, אני משתמשת בגלולות למניעת היריון וכשאני מקיימת יחסים עם בעלי אני מדממת, האם אני נחשבת טמאה וצריכה להתרחק ממנו וללכת לטבול? אני לא יודעת מה צריך לעשות? אם זה מהגלולות או מפציעה פנימית? מה לעשות רק טבלתי וזה קורה...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:49:00 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נושא הגלולות מביא פעמים רבות לדמומים, ועל כן חובה ללכת לרופא ופעמים יכול להחליף גלולות ואז הבעיה נפתרת.
כמו כן לעניין הדמום יתכן שהמקום עדיין לא נרפא, ויש ללכת לרופא או אחות בודקת שהיא תבדוק שאין שם שריטה וכדו´, ואז הדיון הוא משתנה כיוון שיש פצע במקום.
לדעתי שתי הבדיקות הללו יש לעשותן בדחיפות, עד ששתי הבדיקות לא תעשנה אין להתיר.

כתיבה וחתינמה טובה