למנוע הריון?

השאלה: שלום וברכה.
אני בת27 ברוך ה נשואה +3 בנות!
כמובן שאני ובעלי שמחנו על כל לידה שעברה בשלום ובפרט בהריון האחרון שהיה מאוד קשה ןבסיכון.
הקטנה שתהיה בריאה בת חצי שנה ואני מונעת הריון בעזרת נרות ומעוניינת לשים התקן.
הבעיה שלי היא שבעלי לפעמים "זורק" לי הערות כמו: מה עם בן? אני מחכה כבר לבן ללמד אותו תורה וכו...
הוא ממש לא אומר את זה בזלזול אלא בחיוך ובעליצות אך אני מרגישה שיש לא מעט אמת בדבריו.
בעלי תמיד אמר לי בין ההריונות שזו החלטה שלי מתי אני מוכנה להריון נוסף.(יש לי בנות בגילאי 5.5 4 הייתה לי הפלה באמצע ואז תינוקת בת חצי שנה).
אני מאוד בדילמה עם עצמי כי נכון שאני היא זו שסוחבת את ההריון ומגדלת אח"כ את הילדים וזה נותן לי יותר את הזכות להחליט מתי גופי מוכן להכיל עוד הריון אך מצד שני אני חושבת על בעלי שמאוד רוצה בן(למרות שאף אחד לא הבטיח לנו שהתינוק הבא יהיה בן).
אני כרגע לא יכולה לחשוב על הריון גם פיזי ןגם כי יש לי 3 קטנים.
השאלה שלי היא עד כמה אני צריכה להתחשב במה שבעלי רוצה ובפרט עניין של מצוות פרו ורבו שאני מעוניינת לזכות את בעלי לקיים אותה השאלה באיזה מחיר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:31:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלות על מניעת הריון וכדו´ מקובל לא לענות באינטרנט, מכיוון שהשאלות הן אישיות לפי השואל והשואלת, ועל כן צריך להכיר את האנשים. על כן אכתוב דברים כללים בלבד.
א. כדי שאשה תלד היא צריכה להיות בריאה בגופה ובנפשה, אי אפשר ללדת מתוך לחץ וחולשה. כלל ידוע הוא שככל שהאשה יותר בריאה בגופה ובנפשה כן ההריון עובר בע"ה ביתר קלות. אבל ברור שצריך שהאיש והאשה יהיו מוכנים ללידה נוספת.
ברור שיש מצוות פרו ורבו שהיא בן ובת, אולם זו מצווה שלא תלויה רק באדם, אלא גם הקב"ה מעורב בה, האם יהיו בנים או בנות אלו שאלות של הקב"ה.
מהלך של לידה או מניעת הריון יש לו השלכות שונות, בייחוד על הקשר הזוגי, ועל כן הנטייה היא שהדברים צריכים להעשות ביחד, ואין צד אחד יכול להטיל את האחריות על הצד השני, אלא ההחלטה צריכה להיות משותפת.

יהי רצון שבריאותך תתחזק (ברוחניות ובגשמיות) ואז תוכלי להמשיך ולפעול לטובת עם ישראל.