להתחתן עם כהן

השאלה:

שלום רב !! אני מיכאל כהן מיועד להינשא לבחורה יהודייה מאוקראינה .בית הדין הרבני בחיפה אשר את יהדותה ללא ספק ובמהירות רבה לאור העובדתיות המוחלטת והאמיתית .כאשר בית הדין הרבני כתב הערה שראיתי רק לאחר מכן שארוסתי אניה יכולה להתחתן עם כהן .לאחר בירור ארוך התווכחתי לדעת שאין בהלכה איסור של אשה שאביה לא יהודי להתחתן עם כהן רק שיש שנוהגים כך ומצאתי פסיקה של הרב שלמה עמאר שמתיר נישואין אלו !!!עכשיו הרבנות בעירי לאור ההערה הזו לא פותח לנו תיק נישואין וזה חודשיים לפני תאריך החתונה מבקש את עזרתכם בדחיפות גדולה רבותיי כל שברצוננו הוא לקיים בית יהודי כשר בא"י תודה ובשורות טובות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 6:35:36 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שמעורב בכך בית דין רבני, יש לפנות ללשכת הראשון לציון הגר"ש עמאר שליט"א, שהוא ראש אבות בתי הדין בישראל, שהוא יתערב בנושא ויורה לפתוח תיק. כדאי לקבוע פגישה שם עם המזכיר של הרב שליט"א שהוא יביא את השאלה בפניו ואי"ה הדבר יסתדר. הטלפון בלשכה 025315190.

אי"ה שהכל יסתדר על הצד היותר טוב.