כתובה שאבדה ועותק נמצא

השאלה: שלום רב,
לאחרונה גילינו שהכתובה אבדה. אולם יש ברשותנו צילום שלה. האם יש צורך לערוך כתובה חדשה?
במידה וכן, כיצד עושים זאת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:57:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אסור לאדם לשהות עם אשתו ללא כתובה. צילום איננו מקור ואין אפשרות לגבות איתו, ועל כן איננו נחשב להיות כתובה המועילה מבחינה הלכתית.
מכיוון שכעת אין לכם כתובה (אלא א"כ התחתנתם ברבנות מסודרת בארץ ישראל ושם טמונה כתובה נוספת, אז יש מקום להקל). אבל על פי עיקר הדין צריך כעת לכתוב כתובה חדשה (בלשון חז"ל "כתובה דאירכסא"). לצורך כתיבת כתובה זו יש למצוא טופס שטר כזה (אם תתקשרו או תשאירו מייל אוכל לשלוח לכם). בכל אופן בינתיים כדי שתוכלו לחיות יחד אזי צריך שהבעל יקנה לאשתו מטלטלים מיוחדים כמשכון לכתובתה, זה צריך להיות בשווי של סכום הכתובה. בכל מקרה יש להשתדל לעשות מיידית כתובה חדשה, אלא א"כ יש העתק ברבנות.