כלה טריה מבולבלת

השאלה: בס"ד
שלום,
הינני כלה טריה, התחתנתי לפני כחודשיים ץץץ ויש דבר שאינני בטוחה בו במאה אחוז... והייתי רוצה להסיר ספק מליבי... והוא שבעת הנקיים.
ביום שבו הסתיים המחזור.. למשל רביעי.. עלי לעשות הפסק טהרה ומוך דחוק... אז באיזה יום יצא לי לטבול? רביעי שאחרי שבוע או חמישי שאחרי שבוע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:08:41 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב לחתונתכם.

אם נגמר המחזור (או חמשה ימים) ביום רביעי, אזי קודם השקיעה שבין רביעי לחמישי עושים הפסק טהרה ומוך דחוק, ובודקים בשבעת הימים הבאים בוקר וערב עד יום רביעי. ולאחר צאת הכוכבים של יום ה´ (אור ליום חמישי) הולכים למקווה שהרי עברו שבעה ימים נקיים.

צום הרביעי לששון ולשמחה