כהן

השאלה: שלום לרב אודה לך אם תעזור לי בהלכות כהן :
1. אם אני מכיר בחורה רווקה שהיתה עם חמש אנשים, איך אפשר לדעת אם היא היתה עם ממזר (מאיפו לה) .לא כמו גוי שהיא יכולה לזהות .
2.אם היא הפקירה את עצמה כל כך הרבה פעמים וגם לא יודעת אם רוצה להתחתן האם גם מותרת לי ?
אבל שבת היא שומרת .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 8:40:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. רק ממזר ודאי אוסר, כל ספק ממזר איננו אוסר, ולכן רוב האנשים הללו הם ספק ממזר ואין אוסרים.
2. זאת שאלה רגשית, האם היא רצינית כעת ואיננה משרכת דרכיה, ובעלת תשובה אמיתית המוכנה לשמור טהרת המשפחה בצורה מלאה, בכך אפשר לראות בית שלם, אולם אם לא מבינה את הבעיתיות במה שעשתה או שלא רוצה לשמור טהרת משפחה וכדו´, קשה לחשוב על נישואין אמיתיים.