יום נישואין ואזכרה

השאלה: שלום!
אני ובעלי נשואים באושר, בקרוב שנתיים. היום גילינו שהחתונה שלנו היתה בדיוק באותו תאריך עברי ולועזי שבו נפטר סבא שלי, 9 שנים לפני החתונה. אני די המומה מהעניין אבל בעלי ממש מפחד שזה רע מאוד. מה זה אומר והאם זה מסוכן לזוגיות שלנו בדרך כלשהיא???
מחכים לתשובה!
תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 8:33:42 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זה לא אומר כלום, ואי"ה הכל יהיה בסדר גמור, תאריכים אין להם השפעה ביהדות, אלא לעניין אזכרות וכדו´, שיש לעשות בימים אלו, אבל בודאי סבא שלך שמח בחתונתכם ושמחת לבכם, כשמחת כל זקנים בנשואי נכדיהם.
בכל אופן השתדלו בעתיד לעשות דבר מה טוב ביום האזכרה של הסבא שיהיה לנחת רוח.

מועדים לשמחה