טהרה לאחר לידה

השאלה:

שלום,
אני ילדתי בת לפני כ-3 שבועות ב-5/03/11
והיום נראה לי שאני כבר נקייה ואוכל לעשות הפסק.
האם אפשר כבר? האם אני סופרת רגיל 7 נקיים ואז אוכל שבוע הבא לטבול במקווה?
דבר נוסף, האם אין בעייה לחזור ליחסי אישות לאחר לידה לפני בדיקת הרופא לאחר 6 שבועות?
מכיוון שהתור שלי לרופא רק ב-12/4/11 ואין אפשרות להקדים.
שאלה נוספת- האם אני חייבת לבצע את הבדיקות ממש עמוק כמו בימים רגילים? מכיוון שאולי האיזור עוד רגיש מהלידה וגם כמובן יש לי חששות מבדיקה עמוקה מידי..
אשמח לקבל במהרה תשובות לכל שאלותיי...
תודה רבה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:52:12 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם את נקייה את יכולה להטהר, אמנם לפני שנים אשה לא הייתה נטהרת כל כך מהר, אבל בימינו "כי חיות הנה" ונשים נטהרות מהר יותר.
ב. אין בעיה לחזור לפני בדיקת שש שבועות.
ג. צריך לעשות בדיקות כרגיל לפחות לגבי הפסק טהרה.
ד. לידיעתך זה שאת נקיה יום או יומיים זה לא אומר שאמנם את תהיא נקייה, הרבה פעמים לאחר לידה יש קפיצות, יום נקי ולאחר מכן מגיע דם, כך שצריך לא להכנס לצפייה גבוהה מדי.

שבת שלום

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלו