טהרה

השאלה: שלום רב!
אני חודשיים וחצי אחרי לידה, ב"ה.
יצא לי פעמיים לטבול מאז הלידה. בבוקר שאחרי הטבילה הראשונה התחיל לי דימום שאסר אותנו, ואחרי טבילה זו (שהייתה אתמול)- קמתי היום בבוקר וראיתי נקודה מחשידה. אין דימום ממש, אבל יש קצת בניגוב. ממש מעט ולא אדום ממש. מה דיני? האם זה אוסר? הנייר לבן עם ציורים צבעוניים. תחתון צבעוני.
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 7:28:47 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני את טהורה, מכיוון שראית רק כתם קטן מאד (בלא שיעור של גריס, קוטר 1.9ס"מ), וכמו כן הצבע לא נראה אוסר. על כן במצב הנכחי את טהרה, יש לשים לב שלא מגיע עוד דימום (דבר רגיל לאחר לידה).