חתונת הזהב

השאלה: שלום,

הורי חוגגים 50 שנות נישואין. אנו מעוניינים לציין את האירוע בטקס שיכיל סממנים דתיים. חשבנו לקבלם כחתן וכלה אל מתחת לחופה להחלפת טבעות. האם זה מותר? האם יש ברכות מחתונה אמיתית שאפשר לברך? האם מותר ל"חתן" לשבור כוס? האם אפשר לכתוב כתובה חדשה ולהקריאה?

תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:29:44 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לקבלם בשירים ורקודים אפשר. לקחת מתחת לחופה אפשר. להחליף טבעות אם זה כולל אמירת קידושין אין לעשות, שהרי מוציאים לעז על הנישואין עד כה. אפשר שיברכו ברכות כלליות (ללא שם ומלכות) כפי שמברכים ברכות הדיוט לאושר וחיים ובריאות וכדו´. אין לכתוב כתובה חדשה אפשר לקרוא את הישנה מחדש.