חתונה

השאלה: רציתי לדעת מה מקור המנהג או ההלכה שהחתן והכלה לא נפגשים בשבוע שלפני החתונה. היכן מובא מקור האיסור לראות אחד את השני עד לשעת החופה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 8:50:20 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין מקור מוחלט למנהג זה בתלמוד או פוסקי הראשונים, אולם כבר מובא בתקנות ירושלים (בספר דינבורג) מתקופת המאה 13, וכן הוזכרה בתקופה מאוחרת יותר עיין בספר של בנימין אדלר (נישואין כהלכתם). שם כבר יש מקורות רבים להנהגה זו. ולמרות שאין לה מקור ברור, יש שאמרו משום דם חמוד, ויש שאמרו שלא יבואו לידי מריבה, ויש שאמרו שלא תראה כמותרת לו, ויש שאמרו כדי להרבות את אהבה ביניהם (כפי שאסרו באכילה דברים מסוימים בערבי חגים, כדי שיהא תאב להם). למרות כל הנימוקים הללו בקהילות אשכנז החמירו מאד והקפידו על כך, ועל כן אין לשנות.

מזל טוב