חשש קידושין בין נער ונערה

השאלה:

אני משמש כרב אולפנה, תלמידה שואלת: נער ונערה מעל גיל 13, 12 דיברו על אפשרות קידושין, הנער מסר לנערה טבעת שווה פרוטה, לא אמר כלום ולא היו עדים. האם יש למעשה תוקף?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ראשית כל צריך לעשות רעש! להזמינם לבית דין או בי"ד אזורי רשמי או בי"ד אחר לחקור ולדרוש היטב.
למרות שלמעשה נראה שאין שום תוקף הלכתי למעשה כיון שלא אמר לה כלום ולא היו עדים למעשה. אולם בכ"ז לא לתת להם תחושה שהבעיה ניתנת לפתרון פשוט. הרעש נחוץ כדי שחבריהם יזהרו מלשחק באש.