חברה לשעבר

השאלה: שלום וברכה,

אני מקווה שהמייל שלי לא יפורסם בהודעה!
אנ נשואה כשנה וחצי עם בחור מסורתי שחוזר בתשובה. בעבר היו לו רק שתי חברות רציניות קשר שנשמשך כשנתיים.
אנחנו הכרנו ואחרי כחצי שנה התחתנו, ונולד לנו בן.
הקשר ביני לבעלי הוא חם ואוהב.
השבוע גיליתי במייל של בעלי שממש בטעות נכנסתי אליו במקום לשלי (בדואר יוצא) (שאגב תמיד פתוח בחופשיות בביתינו) כי חברתו לשעבר גילתה שנולד לנו בן ושלחה לו מזל טוב ושנה טובה(בקצרה)
בעלי לא ספר לי את זה ...ואני יכולה להבין אותו הרי אין צורך להעלות את העבר, במיוחד שיש לנו קשר טוב. ואני גם לא טיפוס קנאי אבל לא רחפן ותמיד על הקרקע בקשר ומחפשת כיצד להעניק לבעלי ולנו וכיצד לקרב את הקשר ולחזקו
כמו שבעלי הגדיר את זה ממש אתמול- מסירות מלאה לקשר שלנו.
מה שהפריע לי הייתה התגובה של בעלי למייל חברתו לשעבר שכתב לה "שנה טובה חמודה" ושהוא מקווה שגם לה יהיה בקרוב...
כל כך נפגעתי עד עמקי נשמתי ...אני מבינה ששלחה הודעה והוא רצה להיות מנומס, ואם כבר אז לשלוח משהו עיניני ולא להוסיף את המילה "חמודה"!!!!
האמת שהוא בשורה איחל לה שנה טובה וזהו אבל עדיין "חמודה"...מה זה צריך להיות.
מאז שראיתי את המייל אני כועסת מבפנים מאוד, מרגישה פגועה וכואבת וקשה לי להעניק לבעלי את היחס החם והדאגה שהוא רגיל לה.
שאלתי היא מה אתם ממליצים, האם לדבר על כך עם בעלי ולהאיר את עינו כי לא מכובד לבחור עם ציציות לכתוב "חמודה" לרווקה והוא נשוי, ולכך שנפגעתי, או לשתוק ולסלוח בלב.

חשוב לי לציין כי בעלי אדם מאוד נאמן, ואין לי חשש בכלל בזה, הוא אדם רציני ואוהב אותי ומעניק לי הרבה מאוד.

אני חוששת מלעשות סערה בכוס מים בקשר שלנו ושחלילה אולי זה יהרוס.
אני צריכה את המלצת הרב בעיניין, אם אפשר תשובה בהקדם.

סליחה ומחילה על המכתב הארוך, הייתי חייבת להוצי את הדברים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:37:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ראיתי את מכתבך וניכר הדבר שנפגעת מאד מהמכתב המדובר. כמו כן ניכר שאת לא יכולה לסלוח ולשתוק, שהרי זה מתסיס את דמך, ואינך מוצאת את מקומך בגלל מכתב זה. על כן השאלה האם כדאי שאשתוק ואסלח היא נראית לי בלתי ישימה, שהרי לא תוכלי לשתוק לאורך ימים, ופרשה זו עוד תשוב ותציץ באופן אחר, וכדאי לתקן לפני שיש פיצוצים קשים.
על כן נראה בעיני שכדאי ערב יום הכיפורים ללבן סוגיא זו, אולם צריך לגשת אליה בזהירות לא מתוך התקפה, אלא כפי שאת כותבת בכבוד רב על אישך, ולנסות להסביר לו את מחשבותיך, מתוך גילויי אהבה ואחוה ורעות, ובודאי לא כמוכיחה אלא כמנסה לתקן ביחד. גם את צריכה להבין שיש הרבה סגנונות אינו דומה סגנון אחד לשני, והמלה שציינת אותה לאנשים מסוימים היא ביטוי חיבה ולאחרים אין בכך כל חיבה, כשם שהביטוי אחי, אחותי וכדו´. מתוקה וכדו´, כך שיתכן שהוא אפילו לא יבין על מה העניין והרעש, לכן צריך לגשת מראש מתוך ידיעה שיש מספר הסתכלויות על ביטויים כאלו, ולנסות להגיע להבנה ביחד.

חתימה טובה