זוגיות

השאלה: שלום, יש לי חבר כבר 4 חודשים בחור שמתחזק בדת מאוד ואני באותה הדרך ב"ה. אבא של החבר שלי נפטר לפני כ-5 חודשים ובתקופה הזאת כרגע של החגים הוא מתחיל לעקל ולקלוט שאין לו יותר אבא.היינו גרים ביחד חודש וקצת ופתאום הוא החליט שהוא לא מסוגל וקשה לו והוא רוצה להיות קצת לבד אבל לא להיפרד, ומאז אני מרגישה שהוא מתרחק ממני אבל מצד שני הוא מכחיש ואומר שהוא לא רוצה להיפרד..אני אוהבת אותו מאוד ומשום מה יש לי הרגשה ממש ממש חזקה שהוא האחד שלי שאתו אני רוצה וצריכה להתחתן ולהקים בית יהודי בישראל בע"ה. אני מרגישה שלא נשלחתי אליו סתם דווקא בתקופה הזאת של כל המשברים ואני מרגישה שהוא והמשפחה שלו צריכים אותי קרובה אליהם. בכל אופן אני לא יודעת מה לעשות ואיך לשמור על הקשר הזה, בבקשה תעזור לי נהייתי אובדת עצות, אני כל היום מתפללת לקב"ה שיעזור לי ושיחזיר לי אותו לאיך שהכרתי אותו אבל כלום לא קורה..
מחכה לתשובה, תודה רבה והמשך יום טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:16:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם אתם באמת מתחזקים בשמירת תורה ומצוותה אם כן הדרך הנכונה היא לא לגור יחד אלא כל אחד לחוד עד שתעמדו יחד בע"ה תחת חופה אחת.
ב. לשמור על קשר איתו זה דבר טוב אבל על פי גדרי ההלכה. לכך אתם צריכים לקבל הדרכה אמיתית (את והוא) מה מותר ומה אסור קודם החתונה. יתכן שזה שהוא לא רוצה קשר של מגורים יחד נובע מכך שהוא התחזק יותר ממך, ואולם לא נעים לו לומר כן, ועל כן הפסיק את קשר המגורים המשותף, ורוצה קשר אמיתי יותר, שהוא קשר רוחני בלבד בלא מגע.
ג. עליכם לפתוח את הנושא לשיחה אישית מעמיקה האם למרות כל השינויים שעוברים עליכם (עליו ועליך) אתם עדיין חזקים בקשר בינכם, ויכולים להמשיך בקשר. לפי מה שכתבת במכתב את רוצה אותו כפי שהיה לפני מספר חדשים, אבל נראה שהוא כבר התקדם, ועליך או להתקדם איתו או להחליט החלטות קשות.