זוגיות

השאלה: שלום,
יש לי שאלה מביכה נורא ואני אשמח אם לא תפרסמו ותשלחו לי תשובה למייל.
אני בת 30,בשנות צעירותי בגיל 19,היה לי קשר עם בחור נשוי ומבוגר ממני ב 11 שנה.היינו במצבים אינטימים אך לא שכבנו.
אני יודעת שזה היה מטופש אך זו היתה הפעם הראשונה (אחרי אולפנא וש"ל)שפגשתי מישהו שחיזר אחרי..,אז הרגשתי שזה לא נכון אך הצדקתי את עצמי בטענה שמותר לגבר לשאת שתי נשים..., היום כמובן אני יודעת שעשיתי מעשה נורא ויש עוד הרבה צדדים למטבע(גרימה לפגם הברית,מה ששנוא עלייך...)ואני מתחרטת ומצטערת על כך מאוד,אמנם עברו כמה ימי כיפור מאז אך כנראה שיש דברים שלא נמחקים..
שאלתי היא:עד היום לא התחתנתי,אולי שאלה זו גובלת במיסטיות אבל אני מרגישה שיש קשר בין הדברים,אני מנסה לתקן כל דבר בנוגע למציאת בן זוג (קברי צדיקים,תפילות,סגולות פדיונות נפש ועוד..)אך אולי בעצם אני צריכה לתקן חטא נעורים?? יש לזה תיקון???
שאלה שניה:אני נמצאת בקשר עם בחור כבר 3 שנים,קשר זה מעולם לא היה רציני והוא גם בא והולך..אני מאוד מעוניינת בקשר רציני איתו למרות שזה קצת מסובך(מרחק גאוגרפי רב ובעיקר הוא לא מעוניין או כך נראה לי לפחות שהוא מעוניין להשאיר את זה על אש קטנה..)אך בכל פעם שאני שואלת רבנים לגביו אומרים לי שזה מתאים,שאני אתחתן איתו...וזה משפיע על הקושי להתנתק ממנו.
מכל הבחורים שיצאתי איתם (ויצאתי הרבה)הוא היחיד שמצא חן בעיני.יש לי קושי עצום להתנתק מהקשר הזה.אני לא מפסיקה לבכות ולהתפלל לקב"ה שיראה לי את הדרך הנכונה איך לעשות את זה,איך לקבל את זה ולהשלים עם זה אך לצערי אני לא מקבלת תשובות ובמשך הזמן הזה שאני מכירה אותו הצלחתי לנתק את הקשר לכמה חודשים אך בכל פעם הקשר מתחדש.. אני נמצאת בלופ מעצבן וכואב נורא.. אני יודעת שיש דברים גרועים יותר בעולם ואני מודה לקב"ה שזו ההתמודדות של הדור הזה ולא התמודדויות קשות יותר כמו שהיו לדורות קודמים.. אני מאמינה נורא שיגיע הדבר האמיתי בזמנו ושהזמן הוא גורם משמעותי בסיפור אבל אני באמת לא יודעת איך להתמודד עם המציאות הזו?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:53:52 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

דוד המלך אמר "וחטאתי נגדי תמיד" זכירת החטא וההתיסרות תמיד היא תהליך התשובה. אולם צריכה להיות עוד קבלה לעתיד שלא יחזור האדם לזה החטא לעולם, כפי שהגדיר זאת הרמב"ם הל´ תשובה. ועל כן החרטה ניכרת בדברייך, אולם השאלה היא האם יש קבלה לעתיד שלא לשוב לזה החטא לעולם, ואם הדברים מוסכמים ומוחלטים אצלך, הרי שזוהיא תשובה גמורה, ובמקום שבעלי תשובה גמורה עומדים אפילו צדיקים גמורים אינם עומדים. ברור שאדם שעשה תשובה מלאה אין לו צורך בתיקונים וכדו´, שהרי כבר נסלח לו.
לגבי שאלתך השניה, לפי דברייך בשאלה הוא מעוניין ב"אש קטנה", דהיינו שאיננו מעוניין להגיע למצב של נישואין (לפחות בשלב זה), וא"כ אין לך מה להמשיך בקשר הזה, אלא א"כ את יכולה לקדם ולהגדיל את האש, כגון על ידי קרובים וידידים, רבנים ומורים שלו שידברו איתו על כך שהוא צריך להחליט, אולם אם אין לך כל אפשרות לקדם הליכים, הרי שהוא מונע ממך ליצור קשר עם בחורים אחרים, והקלקול גדול יותר מהתיקון. על כן עליך לברר את השאלה האם הנושא יכול להתקדם, אם לא עליך להתנתק ולחפש את האיש המתאים לך.

בברכת כתיבה וחתימה טובה