החלפת שם

השאלה: אני בן 31, הורי מסורתיים, אני לא מקפיד על אורח חיים דתי ,דברים בסיסיים אני מקפיד לשמור)(כשרות קידוש וכד´), אני רווק, חיי לא עוברים לנתיב של הצלחה , אין דבר אחד בחיים שהצלחתי לסיים (לימודים, עבודה וכד),חשוב לי אורח חיים טוב ,הצלחה בזיווג , בייעוץ מסויים יעצנ לי מקורבת של מקובל להחליף את השם, שמי הוא תומר , האם לעשות זאת ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:16:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השם הוא מגלה על מהות, ועל כן לא השם הוא הקובע, אלא האדם הוא הקובע. אתה צריך כנראה להשתנות באורח החיים שלך, להתקדם במדות יראת שמים וכדו´, ואז יש משמעות גם לשנוי השם, אולם שינוי השם ללא שנוי מהות הוא ללא תועלת.

בהצלחה