האם מותר להתחתן באבל

השאלה: בתי בת 26 התארסה לפני כחודש ותכננה להתחתן בנובמבר
אך מצבה של אימי הדרדר והיא לא תחזיק מעמד.
האם היא יכולה לתכנן את החתונה הוא שעליה לחכות.
ומה איתי האם אני יכול להשתתף בשמחתה ומה אם משפחתי האם הם יכולים להשתתף
בברכה
שושן שמעון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:23:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הבת צריכה וחייבת להתחתן ויפה שעה אחת קודם. פטירת סבא וסבתא של חתן או כלה לא גורמים לעיכוב בנישואין. לגבי ההשתתפות וצורת ההשתתפות אי אפשר עדיין לענות מכיוון שאיננו יודעים את תוכניות הקב"ה, מתי ישלח רפואה או חלילה הפוך, ויש הבדל בין דיני שלשים ושנה ועוד. על כן צריך לתכנן חתונה ולהתפלל שהכל יהיה על הצד היותר טוב, אם חלילה לא אפשר לשאול כשהדברים יהיו ברורים.