דחיית תאריך חתונה

השאלה: שלום,
בת דודתו של בן זוגי נפטרה לפני כחודשיים וחצי, וחודש לאחר פטירתה קבענו את תאריך החתונה שלנו (לאחר שקיבלנו אישור מכל בני משפחתנו הקרובים) לערב א בתמוז, שיוצא בשנת האבל.
כעת, כאשר נודע למשפחת הנפטרת (הוריה ואחיותיה) כי תאריך החתונה שלנו נופל בשנת האבל הם הביעו כעס ואכזבה על חוסר ההתחשבות, דבר שסחף בתחושה גם את אמו של החתן (שהנפטרת היא אחייניתה) ואת אחות החתן, אשר כולם דוחקים בי לדחות את התאריך.
האם מבחינת הדת מותר לדחות את תאריך החתונה לאחר שנקבע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:30:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב, שהחתונה אי"ה תהיה בזמן הנקבע, ואדרבא אם אפשר להקדים עדיף, אבל לא לאחר.

שבת שלום
כתיבה וחתימה טובה