דחוף דחוף דחוף!! יום השביעי

השאלה: אני חודשיים ושבוע אחרי לידה. סוף סוף הצלחתי לעשות הפסק... עשיתי הפסק טהרה ביום חמישי בערב ואם אני זוכרת הבדיקה של היום השביעי היא ברביעי בערב, לפני שקיעה ובחמישי בבוקר.
את הבדיקה של יום רביעי בערב עשיתי 11 דקות אחרי שקיעה לצערי... ויצא נקי לחלוטין. האם אני יכולה להסתמך על כך? או שהאם הבדיקה העיקרית בכלל היא ביום חמישי בבוקר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 8:42:53 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי הכתוב עשית הפסק ביום חמישי בערב. דהיינו היום הראשון הוא יום ו´, והטבילה תהיה אי"ה ביום ה´ בערב. ועל כן הבדיקה הקובעת היא ביום חמישי בערב. ומה ששכתת ביום רביעי איננו פוסל.