דחוף ביותר!!!

השאלה: אנחנו זוג דתי ונשוי בעבקבות שתפסתי את בעלי צופה באתרים פורנוגרפיים, חשתי השפלה ,ולצערי מצאתי את עצמי שוכבת עם גבר אחר.שנינו מתחרטים על הדבר, ורוצים מעין חזרה בתשובה ויש מחילה וסליחה אחד כלפי השני, איננו רוצים להיפרד, מה דיננו? כיצד מתייחסת ההלכה למצב כזה?האם יש דרך להישאר ביחד ללא גירושים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:41:51 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין כל חובה להפרד, ואדרבא אם הקב"ה מקבל שבים באמת בודאי שגם אתם צריכים למחול ולסלוח זה לזה, שהרי התשובה היא העיקר ולא העונש "כי לא אחפוץ במות המת כי אם בשובו מדרכו וחיה". כאשר נעשית תשובה מוחלטת מתוך הכרה שאכן הייתה נפילה וכעת מבינים את חומרת העניין ועושים מעשים הגורמים לתיקון, כגון חסימות לאתרים (רימון וכדו´), ואז התשובה היא מלאה, עליכם לבנות את עצמכם מחדש, ואדרבא לפעמים נפילה היא הדרך לעליה חדשה. ובתנאי שאמנם התשובה היא מעומק הלב ומתוך הכרה ברורה, וכפי שכתב הרמב"ם (הל´ תשובה) "עד שיעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לזה החטא עוד".

בהצלחה