גרושים

השאלה: אחותי נישאה בחו"ל על ידי הרב דוד הריסון מירושלים לפני כשנתיים. לצערינו החליט הזוג על גרושים. היות ואין רבנות במקום בו חיה אחותי רציתי לדעת כיצד ניתן להתגרש ומה הפרוצדורה במקרה כזה.
בתודה מראש
יעקב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:15:19 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הצטערתי לשמוע על הגירושים, ואפילו המזבח מוריד דמעות על כל בית שמתפרק.
גירושין אין עושים ברבנות אלא בבית דין. ועל כן צריך להיות בית דין באותו האזור שהם גרים או לנסוע לעיר הגדולה שיש בה יהודים ויש שם ב"ד אורתדוקסי ולהתגרש שם. כמו כן אפשר לפעמים להתגרש גם בארץ. אבל בודאי צריך בית דין.