גירושין

השאלה: שלום לכב´ הרב. אני נשואה 3.5 שנים אנחנו נחשבים דתיים אך לצערי נפלנו בטהרת המשפחה כיום בעלי רוצה להתגרש בטענה שהוא לא אוהב אותי יותר. אציין כי הוא בקשר עם בחורה אחרת במשך כמה חודשים. למרות הכל אני רוצה שלום בית אני חושבת שבעלי מבולבל ופגוע ממני נקבע לנו כבר תאריך לדיון כי בעלי כבר פתח תיק השאלה שלי היא מה נחשב ברבנות לבגידה מצד הגבר או שבעלי יוכל לטעון טענות המציקות את מעשיו? דבר נוסף במקרה וחס ושלום זה יתפרק האם יכולים לחייב את בעלי בכתובה הוא רשם שבעים אלף שח (זה סכום נמוך?) או שאני אצא ללא כלום?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:38:59 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מייעץ לך לפנות לסיוע צמוד, דהיינו עורך/ת דין, טוען/ת רבנית, ולבקש שילוו את כל ההליך שלך, מכיוון שכפי הנראה המצב מאד מורכב ועל כן לא כדאי לבקש עצות באינטרנט שיכולות להיות מועילות לדיון אחד או נושא אחד אבל מזיקות בצד שני. יש לקחת מישהו שרואה את מכלול הדברים.